Weer Santorini

Weer SantoriniHet klimaat van Santorini

Santorini, of Thera, zoals het Griekse eiland ook wel wordt genoemd heeft een warm mediterraan klimaat. Regen in de zomermaanden is een uitzondering, deze maanden zijn meestal warm en droog. Aan de kust kan dan goed verkoeling gezocht worden. In de overige seizoenen komt hier juist behoorlijk wat neerslag voor, wat het eiland wel een groen karakter geeft.

Het weer in Santorini in de zomer

De maanden juli en augustus zijn vaak warm en zwoel, met temperaturen tussen de 28 en 33 graden. In de nachten koelt de temperatuur niet verder af dan zo’n 20 tot 25 graden. Doordat het eiland een vrij droog klimaat kent, kun je ‘s avonds laat met kleding zonder mouwen buiten blijven zitten, zonder last te krijgen van muggen, omdat deze insecten nauwelijks of niet voorkomen op het eiland. Daarbij is er sprake van een lage luchtvochtigheid. Overdag komt de temperatuur nauwelijks boven de 35 graden en de Ege├»sche Zee zorgt daarbij voor de nodige verkoeling.

Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

Het weer in Santorini in de overige seizoenen

Santorini weer

De wintermaanden, waarbij de temperatuur niet onder het vriespunt komt, zijn vaak droog en mild, met temperaturen tussen de 12 en 15 graden overdag. In de nachten daalt de temperatuur meestal tot zo’n 10 graden. In de maanden maart en april is het al heerlijk om van de zon te genieten, omdat het dan meestal zo rond de 20 graden is. De dagen worden langer. De maanden die volgen, mei en juni, zijn eigenlijk de meest ideale reismaanden, omdat het eiland dan nog niet helemaal gevuld is met toeristen en de temperatuur in deze maanden zeer aangenaam is.

Het weer in Santorini is, vooral voor de toerist die in de zomermaanden het eiland bezoekt, zeer aangenaam.