Faros

Faros

De Faros is een tien meter hoge vuurtoren te vinden in zuidwestelijk Santorini. Deze witte vuurtoren is zeer populair onder de toeristen en absoluut een bezoekje waard als u in Santorini bent.

De geschiedenis

De vuurtoren is gebouwd in 1892 en gevestigd op een hoge klif. Deze vuurtoren is één van de eerste vuurtorens die in de omstreken van Santorini is gebouwd. Het Franse bedrijf ‘La Société Collas et Michel’ heeft de Faros gebouwd.

De vuurtoren heeft niet sinds 1892 continu gebrand. De vuurtoren werkte niet in de tweede oorlog en flitste in deze tijd dus niet. Pas in 1945 begon deze weer te branden nadat de Griekse marine een netwerk van vuurtorens in gebruik nam. In 1983 begonnen de vuurtorens te werken via elektriciteit. De bediening werd echter nog wel door mensen gedaan, een wachter had deze taak. De Faros vuurtoren werkt vanaf 1988 volledig automatisch, om de 10 seconden geeft de Faros vuurtoren een flits af.

Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

Een bezoekje brengen aan de Faros

Faros SantoriniHelaas kan je niet in de vuurtoren. Dit betekend echter niet dat de Faros geen bezoekje waard is. De beste tijd om de vuurtoren te bekijken is tijdens zonsondergang. Ga bijvoorbeeld in de middag eerst naar het strand dat dichtbij de vuurtoren is gelegen en ga vervolgens iets voor zonsondergang naar de vuurtoren. Je kijkt onder andere uit op de eilandjes Thirasia, Aspro Nisi en Palaia Kameni.

De prachtige locatie van de vuurtoren en het schitterende uitzicht maken Faros tot een leuke en interessante plek om te bezoeken. Een tip is om er een dagje uit van te maken: eerst genieten van de zon op het strand om vervolgens door te gaan naar de vuurtoren. Faros is niet voor niets een zeer populaire plek onder toeristen!