Akrotiri

Akrotiri

Akrotiri archeologische vindplaats

Akrotiri is een bekend dorp in het zuiden van Santorini. Dit dorp staat voornamelijk bekend om zijn archeologische vindplaats. Je treft hier overblijfselen aan van een Minoische stad die vroeger door een vulkaanuitbarsting en aardbeving is verwoest. Deze indrukwekkende ruïnes stammen uit de tijd van 1500 voor christus. Maar er is naast de ruïnes nog veel meer moois te zien in dit dorpje.

Archeologische vindplaats

Akrotiri is een dorpje welke vooral bekend staat om zijn interessante archeologische vindplaats. De voorwerpen die bij deze ruïnes worden gevonden zijn afkomstig van vele volkoren. Dit bewijst dat Santorini vroeger een bekend handelsplaats was. Er zijn tijdens opgravingen onder andere voorwerpen gevonden uit Egypte, Kreta en Syrië.

Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

De Akrotiri was sinds 2005 een tijdje gesloten voor toeristen. In dit jaar kwam door een ingestort dak een toerist om het leven. Er is echter een nieuw dak gemaakt wat betekend dat deze archeologische vindplaats weer open is voor publiek.

Overige bezienswaardigheden

Akrotiri

Ruïnes Akrotiri

Naast de ruïnes is hier ook een kasteel te vinden en vele adembenemende uitzichten. Je kan hier volop genieten van het heerlijke weer. Er zijn hier veel stranden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het rode strand, dat bekend staat om zijn rode zand en rode kliffen. Je hebt ook nog het witte strand en het zwarte strand. Het witte strand staat bekend om zijn witte rotsen en witte kiezels. Het zwarte strand staat bekend om de vuurtoren die hier te vinden is en tevens het zwarte zand. Naar het strand gaan in Akrotiri is dan ook een bijzondere ervaring.

Akrotiri is interessant voor jong en oud. De archeologische vindplaats heeft een rijke geschiedenis en is zeer interessant om te bezoeken. Akrotiri heeft echter nog veel meer te bieden zoals de adembenemend mooie rode, witte en zwarte stranden.