Wandelen op Santorini

Wandelen op Santorini

Wandelen op Santorini

Op Santorini kan je heel goed wandelen. Het eiland is een restant van een ontplofte vulkaan. De wandelroutes lopen dan ook bijna allemaal langs de krater. Tijdens het wandelen op Santorini kijk je je ogen uit. Je wandelt langs het strand met een diepblauwe zee en je ziet de spierwitte huisjes. Het is een echt sprookje.

Wandelreizen

Over het algemeen wordt de reis als combinatie geboekt. Dit houdt in dat je de vliegreis, accommodatie en de wandelingen als een pakket boekt. Natuurlijk kun je dagen bijboeken als je net iets langer wilt blijven. Op het internet worden meerdere reizen in combinatie met wandelen op Santorini aangeboden.

Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

Wandelroutes

Er zijn meerdere wandelroutes op verschillende niveaus. Iedereen die van wandelen houdt kan dus meegaan. Er zijn onder andere wandelroutes langs de krater, wandelroutes langs het strand en wandelroutes langs de archeologische site van Akroti.

Een van de wandelroutes is een route die begint in Fira. Je wandelt over een makkelijk begaanbaar pad wat de krater volgt. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten en loopt via Imerovigli naar Ia. Let op de wandeling is niet gemarkeerd.

Een andere wandeling is vanaf het plein in Pyrgos naar het klooster in Prophet Elias. Dit is een eenvoudige wandelroute over een makkelijk begaanbaar pad en zal ongeveer 2 uur duren. Ook deze route is niet gemarkeerd.

Een wat zwaardere wandeling is de route die begint vanuit de voet van de Profitas Ilias nabij Perissa. Deze route loopt omhoog de berg op naar de hoofdstad van Santorini het Oude Thera. Daarna kan je verder omhoog wandelen naar de top Profitas Ilias en dan afdalen naar Pyrgos. Deze wandelroute duurt tussen de 4 en 5 uur.

Dit zijn een aantal van de routes voor wandelen op Santorini.