Ancient Thira

Het Ancient Thira bevindt zich op de Mesa Vouna en is echt de moeite waard om te gaan bekijken. Op deze plek vind je overblijfselen van een kerk, tempels, baden, theaters etc, die al enkele jaren geleden zijn opgegraven.

Een mooi stukje geschiedenis

Ancient Thira

Het Ancient Thira is een mooi stukje geschiedenis. De overblijfselen stammen uit 300 tot 145 voor Christus en zijn dus eeuwen oud. De overblijfselen zijn ontdekt door Archeologen tussen 1895 en 1982. Ondanks de oudheid zien de overblijfselen er nog erg mooi en indrukwekkend uit. Het Ancient Thira is te bereiken met een geplande dagtocht, uiteraard is het ook mogelijk om zelf de locatie te bezoeken met een huurauto of scooter. Daarnaast worden er ook ezelstochten aangeboden, wat zorgt voor een unieke tocht naar het Ancient Thira.

Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

Naast de mooie en oude bezienswaardigheden kun je ook genieten van het mooie uitzicht. De Mesa Vouna is een rots waar vandaan je Kamari en Perissa aan de zuidkant goed kan bekijken. Daarnaast kun je ook genieten van vliegtuigen die aanvliegen op Santorini. Het Ancient Thira is iedere dag geopend met uitzondering van de maandag en is tegen een kleine vergoeding te bezichtigen.