Fira

Fira santoriniFira is de hoofdstad van het prachtige eiland Santorini, dat onderdeel uitmaakt van de eilandengroep Cycladen. Overigens is dit niet de enige naam van de stad, deze wordt namelijk ook wel Thira genoemd. Er doen verschillende verhalen de ronde over de herkomst van de naam. Fira bevindt zich in het westelijke deel van Santorini en heeft een geweldig uitzicht op een vulkaan.

Kenmerken

Fira is een stadje wat aan de rand van de steile kliffen is gebouwd en kenmerkt zich door zijn unieke bouwwijze. Over het algemeen zie je hier witte huisjes en koepelkerkjes met blauwe daken, welke kenmerkend zijn voor de Cycladen. De stad is opgebouwd uit allemaal smalle, witte straatjes en steegjes. In deze steegjes zijn vele souvenirwinkeltjes, horeca- en uitgaansgelegenheden te vinden.

Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

Bezienswaardigheden

FiraDe architectuur en de uitstraling van het stadje Fira is al een bezienswaardigheid op zich en zeker een reden om een bezoekje aan te brengen.

Naast deze prachtige architectuur heeft de stad ook nog enkele andere bezienswaardigheden die het bezoek waard zijn. De oude haven van Santorini, Skala Firon, bevindt zich onderaan de kliffen. Deze is te bereiken via een ezelspad van 566 treden of via een kabelbaan. Een ritje met de kabelbaan duurt ongeveer 2 minuten en kost 3 euro per persoon, echter voor hetzelfde geld van je ook met een ezel over het ezelspad.

Tevens zijn er in Fira verschillende musea die een bezoekje waard zijn, waaronder het Prehistorisch Thera Museum, het Archeologisch Museum en het Museum Megaro Gyzi.

En als de dag voorbij is, is het tijd om te genieten van een lekker drankje op het terras met een prachtige zonsondergang.