Stranden Santorini

Santorini stranden verschillen qua uiterlijk van de andere Griekse stranden. Waar je daar de meest mooie witte stranden ziet, zie je hier meer de zwarte stranden en er is zelfs het bekende rode strand. De stranden danken hun kleur aan de rode en zwarten lavestenen die de stranden kleuren.

De stranden van Santorini

  • Rode strand Santorini

    Rode strand: Is het bekendste strand die je op Santorini kan vinden. Daarnaast is het ook een zeer mooi strand die erg veel te bieden heeft. Doordat het nogal veel grote keien heeft leent dit strand zich ook goed voor mensen die van snorkelen houden. Een nadeel van het strand is wel dat het nogal klein is en daardoor snel vol kan raken.

  • Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

  • Kamari: Is een bekende strandresort. Het is een lang zwart strand die zich karakteriseert door een hele grote rots genaamd Mesa Vouno die je vanuit het water op kan zien rijzen. De rots is vooral in de avond erg mooi om te zien omdat het verlicht is. Het is wel een druk resort doordat er veel hotels, restaurants, nachtclubs te vinden zijn. Je kan vanuit Kamari een kijkje nemen bij het bekende Ancient Thira.
  • Monolithos: Dit strand is voor de mensen die niet zo van drukte houden. Dit strand is namelijk wat rustiger dan de overige stranden. Het is ook geschikt voor families doordat ze faciliteiten als een basketbalveld hebben. De ouders kunnen de schaduw opzoeken onder de bomen.
  • Vlychada: is één van de stranden Santorini die niet gemist mag worden, sommigen kunnen schrikken van de twee schoorstenen die zich opdoemen achter het strand maar deze fabriek is niet meer in gebruik. Ook dit strand is voorzien van een mooie donker grijs zand.