Oia

Oia

Santorini is misschien wel één van de meest bijzondere eilanden van de eilandengroep Cycladen. Wat dit eiland zo bijzonder maakt is dat het zijn vorm dankt aan de diverse vulkaanuitbarstingen van de afgelopen eeuwen.

Oia

In het noorden van Santorini ligt het schilderachtige, kleine dorpje Oia. Het dorpje bevindt zich ongeveer 12 km ten noordwesten van de hoofdstad Fira. Het dorpje Oia kenmerkt zich, net als de rest van Santorini, door witte straatjes en steegjes met verschillende winkeltjes en horecagelegenheden. Maar wat Oia helemaal bijzonder maakt is dat veel huizen in de rotsen zijn gegraven, de zogenaamde grothuizen. Dit is een soort bouw wat alleen op Santorini voorkomt.

Bekijk nu de beste Santorini vakantie aanbiedingen

Bezienswaardigheden

Oia santoriniOia mag dan een klein dorpje zijn, maar ondanks dat is het, het meest gefotografeerde dorpje van Griekenland. Dit komt onder andere door het prachtige uitzicht wat je hebt vanaf de top van de vulkaan. Deze top ligt op ongeveer 300 meter hoogte. Van hier uit heb je een geweldig uitzicht op zee en de caldera (krater) en heb je de meest prachtige, beroemde zonsondergangen. Naast deze natuurlijke bezienswaardigheden is ook een bezoekje aan het zeevaartmuseum in het centrum van Oia de moeite waard.

Oia is een kleine, maar zeer chique bestemming. Er zijn in de omgeving vele chique hotels, restaurants en cocktailbars te vinden. Kortom, zeker een bezoekje waard!